Nieuwe+functionaliteit+Krone+analyseert+bewerkt+perceel
Nieuws
© Krone

Nieuwe functionaliteit Krone analyseert bewerkt perceel

Krone biedt binnen Smart Telematics de nieuwe functionaliteit Smart Reporting aan. Daarmee kan een loonwerker bijvoorbeeld met de computer of tablet eenvoudig de gegevens van het zojuist bewerkte perceel uitwerken en analyseren.

De chauffeur hoeft daarvoor van tevoren geen perceelsgrenzen in het systeem in te voeren. Een klik op een rijspoor is voldoende, waarna het totale rijspoor van het desbetreffende perceel wordt overgenomen.

De gebruiker kan zo alle belangrijke machinegegevens oproepen. Hoe lang was de machine aan het werk op het perceel? Hoeveel balen liggen er? Hoe hoog was de opbrengst? Hoeveel diesel is er verbruikt?

Eenvoudigere werkdag

Deze nieuwe eigenschap maakt de werkdag van loonbedrijven en chauffeurs eenvoudiger. Het loonbedrijf kan namelijk met behulp van Krone Smart Telematics de gewenste perceel- en machinegegevens snel en gemakkelijk inzien. Hierbij worden satellietgegevens van Sentinel gebruikt om de perceelsgrenzen te herkennen.

Krone Smart Telematics is standaard verkrijgbaar voor het gehele Krone Big Line-programma (Big X, Big M en Big Pack) en voor verschillende rondebalenpersen en opraap- en doseerwagens. Smart Reporting kan daarbij twee jaar lang kosteloos worden gebruikt.

De data die door Krone-machines zijn geproduceerd, kunnen direct overgedragen worden aan Agrirouter, een onderdeel van DKE Data GmbH. Deze gegevens worden vervolgens geschikt gemaakt voor het gebruik door andere systemen en/of software waar loonbedrijven en agrarisch ondernemers mee werken.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.