Gewassensor+stuurt+Einb%C3%B6ck+aan
Nieuws
© Reesink Agri

Gewassensor stuurt Einböck aan

De Oostenrijkse wiedeggenfabrikant Einböck gaat een samenwerking aan met het Duitse Isaria.

Einböck maakt schoffels en wiedeggen, maar ook de Pneumaticstar-doorzaaimachine voor het doorzaaien van grasland. Isaria bouwt de Pro Active-gewassensor die op basis van de lichtreflectie van het gewas de biomassa en stikstofbehoefte kan meten. De bijbehorende terminal berekent hoeveel zaaigoed op een perceelsgedeelte moet worden doorgezaaid.

De Isaria heeft daarvoor twee Pro Active-sensoren en een gps-antenne in één, met elektrische cilinders en een opklapbaar frame in de fronthef van de trekker. Deze sensoren worden via bluetooth of Isobus gekoppeld aan de terminal van Isaria.

Isaria Einböck.
Isaria Einböck. © Reesink Agri

De STI-terminal van Einböck neemt de gegevens van de Isaria-terminal over en stuurt ze naar de zaaiunit van de pneumatische zaaimachine achterop de trekker. Deze stuurt de zaaimachine aan en vertelt waar en hoeveel hij plaatsspecifiek kan bijzaaien.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.