3D%2Dprinter+krijgt+grotere+rol+binnen+CNH+Industrial
Nieuws
© CHN

3D-printer krijgt grotere rol binnen CNH Industrial

Landbouwwerktuigenfabrikant CNH Industrial gaat de 3D-printactiviteiten uitbreiden. Dit meldt het bedrijf op de website van de Nationale Proeftuin Precisie Landbouw (NPPL).

CNH Industrial, bekend van onder andere het merk New Holland, ziet veel potentie in de relatief nieuwe productietechniek. Daarom breidt het bedrijf de interne capaciteit van 3D-printen de komende jaren uit, zo geeft Thibaud Feneuil van CNH Industrial aan. Op dit moment zet CNH de 3D-printer in ter ondersteuning van reserveonderdelen.

'Omdat de technologie blijft verbeteren, gaat de kwaliteit van onze producten omhoog. De 3D-printers bij CNH worden onder meer ingezet bij ontwikkeling van mallen en bij de productie van elektrische componenten', legt Feneuil uit.

De inzet van 3D-printen heeft voor- en nadelen. Een voordeel is dat de doorlooptijd van het productieproces korter is en de beschikbaarheid van producten toeneemt. Dit voorkomt veel bevoorrading. Een belangrijk nadeel: de kosten per onderdeel zijn in vergelijking met die van de standaardproductie nog altijd hoger.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.