Aanmelden+voor+Greenovation+Award+2022+is+nu+mogelijk
Nieuws
© Royal FloraHolland

Aanmelden voor Greenovation Award 2022 is nu mogelijk

Aanvoerders en toeleveranciers uit de sierteeltsector met duurzaam geproduceerde producten of conceptintroducties kunnen zich aanmelden voor de Greenovation Award 2022. Bloemenveiling Royal FloraHolland reikt deze award in november voor de vijfde keer uit.

Internationale consumenten verwachten steeds meer duurzaam producten. Royal FloraHolland speelt daarop in door het stimuleren van duurzame ontwikkelingen in de keten en reikt om die reden sinds vijf jaar tijdens de Trade Fair Aalsmeer de Greenovation Award uit.

Aanvoerders en toeleveranciers met duurzaam geproduceerde producten of concepten kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de wedstrijd. Een vakjury beoordeelt de aanmeldingen en bepaalt welk product of concept wordt genomineerd.

Drie juryleden

De jury bestaat uit Maarten Banki (manager Duurzame Ontwikkeling & Kwaliteit bij Royal FloraHolland), Quincy von Bannisseht (strategisch manager bij Glastuinbouw Nederland) en Anne-Lotte Boudeling (CSR Officer bij FM Group). Zij letten onder meer op de originaliteit van de innovatie, de praktische toepasbaarheid, positieve impact op het milieu en op de samenleving en aantoonbare duurzame bedrijfsvoering van de inzender. De winnaar wordt de helft bepaald door de vakjury en voor de andere helft door de onlinestemmen van het vakpubliek.

Niet alle inzendingen hoeven groots te zijn, benadrukt de jury. Ook duurzame verpakkingen voor bloemenvoeding en planten in volledig biologisch afbreekbare potten kunnen de innovatie zijn waar ze voor valt. Of het efficiƫnt verzamelen en recyclen van plasticafval en duurzame irrigatie met zonne-energie. Aanmelden voor de Greenovation Award kan nog tot en met 2 september.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.