Veldspuit+van+Hardi+nu+ook+gekoppeld+aan+Isobus
Nieuws
© Homburg

Veldspuit van Hardi nu ook gekoppeld aan Isobus

De sectieschakeling en dosering van Hardi-veldspuiten met HC5500-bedieningspaneel zijn voortaan ook via Isobus te bedienen. Daarvoor ontwikkelde Hardi het Smartcontrol-systeem.

Het Smartcontrol-systeem is een koppeling die valt onder de Smartsolutions oplossingen van Hardi importeur Homburg uit het Friese Stiens. Smartcontrol kan het HC5500-bedieningspaneel aansturen via elk willekeurig Isobus-scherm, zowel nieuw als gebruikt. Hierdoor zijn de taakkaarten via bestaande en nieuwe gps-systemen te gebruiken. De uitgebrachte doseringen worden tegelijk gelogd en geregistreerd in het gps-scherm.

Smartcontrol neemt de bediening van de spuit overigens niet over, deze blijft uiteindelijk gelijk. De gps-aansturing van secties en de dosering worden wel overgenomen en zijn zo bijvoorbeeld te gebruiken via een Fendt One of John Deere AutoTrack ready Isobus-gps-scherm. Smartcontrol is daarbij ook te gebruiken op Kuhn/Rauch-strooiers die beschikken over de Quantron A- of E-bediening.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.