Slootsmid+lanceert+precisiebemester
Nieuws
© Frits Huiden

Slootsmid lanceert precisiebemester

Machinebouwer Slootsmid uit het Gelderse Borculo heeft een precisiebemester gebouwd voor vloeibare kunstmest en andere meststoffen, die kan doseren van 150 tot 8.000 liter per hectare.

De precisiebemester is verkrijgbaar van 7,5 tot 12 meter breed en per sectie van 1 meter af te sluiten. Elke 18 centimeter is er een schijfkouter die de vloeistof in de grond brengt. De aanvoer kan komen vanaf een 2 kuubs fronttank of een getrokken tank en is met 0,5 bar druk uit te doseren.

Om een trailer met voorraadtank of IBC's te trekken, is een zware Köckerling-trekbek gemonteerd. De bedieningssoftware en Mueller-terminal in de cabine komen van Agrometius. De precisiebemester is verkrijgbaar vanaf 70.000 euro en de fronttank vanaf 28.000 euro.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.