Lemken+steekt+geld+in+Track32+voor+toekomstige+technologi%C3%ABn
Nieuws
© Lemken

Lemken steekt geld in Track32 voor toekomstige technologiën

De Duitse machinefabrikant Lemken wil samen met een partner toekomstige technologieën in eigen huis te ontwikkelen. Om daar invulling aan te geven, neemt Lemken een belang in het Gelderse softwarebedrijf Track32.

De nieuwste beeldherkenningstechniek vindt steeds meer haar weg in de agrarische sector en maakt op veel gebieden slimmer en efficiënter werken mogelijk, meldt Lemken. Een must hierbij zijn hoogwaardige camera's of sensoren in combinatie met intelligente algoritmen.

Met de IC-Weeder AI heeft Lemken al een schoffelmachine in het assortiment die zelfs bij een hoge onkruiddruk op betrouwbare wijze onderscheid kan maken tussen suikerbieten en onkruid. Onder meer Nederlandse AgTech-specialisten van Track32 ontwikkelden de software voor deze machine.

Vruchten afgeworpen

Wat de cameragestuurde schoffelmachines betreft, heeft de samenwerking van Lemken met Track32 dus al zijn vruchten afgeworpen. Lemken-directeur Anthony van der Ley is verheugd dat met het verworven belang de samenwerking tussen partijen kan worden veiliggesteld. 'Het versnelt de ontwikkeling van intelligente technologieën en waarborgt de continuïteit. Voor Track32 biedt de samenwerking een grotere planningszekerheid en een groter groeipotentieel.'

De software van Track32 op de IC-Weeder Al.
De software van Track32 op de IC-Weeder Al. © Lemken

Track32-oprichter Joris IJsselmuiden: 'Als specialistisch bedrijf op softwaregebied en kunstmatige intelligentie ontwikkelen we oplossingen voor de land- en tuinbouw. Met Lemken als investeerder en klant kan de focus nog sterker worden gelegd op het optimaliseren van onze software. Daarnaast kunnen we nu profiteren van een grotere nabijheid van de eindklant.'

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.