Mechanisatiebedrijf toont vijftig zelfrijdende hakselaars van John Deere

Op de open dag van Mechanisatiebedrijf GroeNoord in Goor waren vorige week vijftig zelfrijdende John Deere-hakselaars te zien. Het Overijsselse bedrijf schonk hiermee aandacht aan het feit dat de Amerikaanse landbouwmachinefabrikant al een halve eeuw zelfrijdende hakselaars bouwt. Een impressie van Nieuwe Oogst.

'Het hoofdonderwerp dit weekend is de hakselaar. We hebben de oudste en de nieuwste hakselaar hier neergezet en alles wat er tussen zit', geeft Jan de Winkel van GroeNoord aan. Behalve de hakselaars en trekkers van John Deere werden ook de merken Vicon en Mazzotti getoond.

Zelfs de oudste hakselaar is nog in bedrijf. 'Ja, die is van een medewerker van ons en wordt gebruikt in zowel de mais als het gras. Vooral de automatisering, comfort en capaciteit zijn in de jaren enorm toegenomen', weet De Winkel. 'Ik ben een hakselaar liefhebber. In de oude zit je nog echt als chauffeur, in de nieuwe ben je meer controleur, maar beide is prachtig.'

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.