Drie+bedrijven+maken+kans+op+RMV+Innovatie+Award+2022
Nieuws
© Easyfairs

Drie bedrijven maken kans op RMV Innovatie Award 2022

Drie innovaties van Delaval, Hanskamp Agrotech en Lely Nederland zijn in de race voor de Innovatie Award 2022 van de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV). Volgende week dinsdag wordt de winnaar bekendgemaakt.

Tijdens de RMV afgelopen najaar in het Overijsselse Hardenberg en het Zuid-Hollandse Gorinchem kon er voor de publieksprijs worden gestemd op tien genomineerde innovaties. Dit gebeurde online via de website van de RMV en in de Tunnel van de Toekomst op de beursvloer. Zowel in Hardenberg als in Gorinchem was de publieksprijs voor de Lely Sphere.

De vakjury heeft nu drie genomineerde innovaties bekendgemaakt. Delaval is genomineerd met het innovatieve BodyConditieScore-systeem, waardoor het mogelijk is om risicodieren op te sporen en aan te duiden welke in een negatieve energiebalans terechtkomen en daarbij ketose ontwikkelen. De tweede genomineerde is Hanskamp Agrotech met het CowToilet dat in de stal kan worden ingezet om urine van mest te scheiden. Lely Nederland is de derde genomineerde met de Lely Sphere. Dit is een circulair stalsysteem voor het scheiden van mineralenstromen en het verwaarden van emissies. Hierdoor wordt de stikstofuitstoot in de stal tot 70 procent verlaagd.

De vakjury bestaat uit Pieter Stokkermans, redacteur veehouderij bij Nieuwe Oogst, Gertjan Zevenbergen, hoofdredacteur landbouwmechanisatie Tuin en Park Techniek en Veehouderij Techniek bij Agrimedia, melkveehouder Gert-Jan Brouwer uit het Gelderse Stroe en Lucas van 't Hof van beursorganisator Easyfairs.

Dinsdag 17 januari benoemt de vakjury de winnaar van de RMV Innovatie Award 2022. Criteria waarop de jury de nominaties beoordeelt, zijn: hoe vernieuwend is het product, speelt het product in op actualiteiten uit de sector en wat is het onderscheidend vermogen?

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.