Loonbedrijf rijdt met lichtgewicht kunststof mesttank

Loonbedrijf Reimink in het Overijsselse Den Ham rijdt dit seizoen met een samengestelde Zunhammer-mesttank. Het betreft een 24 kuubs lichtgewicht kunststof mesttank met Duport-injecteur. Het is de enige mesttank in deze samenstelling in Nederland.

'Het bijzondere eraan is de kunststof lichtgewicht tank, want daardoor kunnen wij met een lage bandenspanning en dus met een lage druk per vierkante centimeter over het land komen', zegt Jan Nico Reimink van het gelijknamige loonbedrijf.

Het gewicht van de combinatie blijft onder de 10 ton per as. 'We kunnen de tank tot 21 kuub vullen, waardoor we op die 10 ton per as blijven. Dan is de RDW ook blij', lacht Reimink.

De middelste as van de mesttank is een spreidas en de voorste as is een liftas met kleinere inch. 'Als de tank leger raakt, dan gaat die band omhoog en houden we een tandemasser over', legt de loonwerker uit. 'De voorste wielen zijn wat kleiner, zodat ze ook van de grond blijven als de andere wielen onder lage spanning staan.'

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.