Gezondgewastool+biedt+nu+ook+info+over+bodemplaaginsecten
Nieuws
© Burt Sytsma

Gezondgewastool biedt nu ook info over bodemplaaginsecten

De Gezondgewastool is uitgebreid met informatie over bodemplaaginsecten. In de onlinetool kunnen akkerbouwers en adviseurs voortaan zien welke bodemmaatregelen effectief zijn tegen bepaalde bodemziektes en plaaginsecten.

De Gezondgewastool is ruim een jaar geleden gelanceerd en bevatte al veel kennis over de effecten van bodemmaatregelen op bodemziektes. Nu komt daar dus informatie over bodemplaaginsecten bij.

In de onlinetool selecteert de gebruiker de relevante aaltjes, bodemschimmels, bacteriën en bodemplaaginsecten. Daarna kan een keuze worden gemaakt uit een lijst met mogelijke bodemmaatregelen. Het resultaat is een schema in de vorm van een pdf-document.

Weergave schema

Het schema laat zien of de bodemmaatregel bewezen effectief, perspectiefvol, niet effectief of onbekend is. Maatregelen die een teler kan nemen, zijn onder meer biologische bestrijding, groenbemesters, inundatie, grondbewerking en vruchtwisseling.


Bij de maatregelen is er de beschikking over relevante achtergrondinformatie. De nadruk in de Gezondgewastool ligt op aardappelen, cichorei, granen, kool- en raapzaad, peen, peulvruchten, suikerbieten en uien.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.