GS1+Nederland+en+JoinData+zetten+bron+voor+agrarische+data+op
Nieuws
© Twan Wiermans

GS1 Nederland en JoinData zetten bron voor agrarische data op

GS1 Nederland en JoinData gaan samenwerken om één bron voor organisatie- en locatiedata van agrarische bedrijven zoals stallen en percelen op te zetten.

Het doel van de twee bedrijven is het realiseren van één bron met gestandaardiseerde locatiedata van agrarische bedrijven en onderliggende locaties zoals stallen, silo's, bewaarcellen, kassen en percelen. Aan de locaties kan informatie worden toegevoegd, bijvoorbeeld keurmerken en certificaten. Deze kunnen vervolgens worden gedeeld met leveranciers en afnemers in de vorm van een Digitaal Organisatie Paspoort.

Volgens GS1 Nederland en JoinData biedt dit agrarische bedrijven de kans om efficiënter te werken en zorgt het voor een centrale borging van locatiedata. Ook kan de reis van producten door de keten worden vastgelegd. Het recht om te bepalen met wie agrarisch ondernemers de data willen delen, ligt altijd bij henzelf. De ondernemers beheren dit via het Mijn JoinData-dashboard.

De aangekondigde samenwerking is tegelijkertijd het startpunt voor een test. Daarmee willen de partijen voor eind 2023 aantonen dat de samenwerking succesvol is. Drie bedrijven uit de vleessector doen daaraan mee, te weten Vion Food Group, Westfort Vleesproducten en de Van Loon Group.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.