Krone+en+Lemken+ontwikkelen+autonome+trekker+met+fronthef
Nieuws
© Krone/Lemken

Krone en Lemken ontwikkelen autonome trekker met fronthef

De Duitse landbouwfabrikanten Krone en Lemken ontwikkelen samen al enkele jaren een autonoom voertuig. Dat is nu voorzien van een fronthef.

Onder de projectnaam 'Combined Powers' zijn in 2022 en 2023 uitgebreide veldtests gedaan om autonome voertuigen te verbeteren. Deze autonome VTE-werktuigdrager of zelfrijdende trekker zonder cabine heeft nu behalve een hef, aftakas en hydrauliek achterop ook een fronthef met PTO voorop gekregen. Hierdoor is het 230 pk sterke voertuig uiteraard veel breder in te zetten.

Krone laat het voertuig nu bijvoorbeeld werken met een Krone-triplemaaier. Lemken benut de fronthef bij het bewerken van de stoppel en zaaien met walsen in de fronthef en fronttanks voor zaad of kunstmest. De wijze van transport over de weg van het voertuig blijft gelijk.

De VTE is ook met een frontwerktuig nog steeds te verslepen door een dissel aan te koppelen.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.