Hoe+ontdek+je+de+beste+accu+voor+jouw+bedrijf%3F
Kennispartners Energy shift
© Energy Shift

Hoe ontdek je de beste accu voor jouw bedrijf?

Duurzaamheid en energie-efficiëntie zijn veelgehoorde en belangrijke thema's, ook voor de bedrijfsvoering in de agrarische sector. Logisch dus dat er ook steeds meer te horen is over accu's en energieopslag. Want een accu kan niet alleen bijdragen aan een verminderde ecologische voetafdruk, maar ook aan betrouwbaarder energiebeheer en dus kostenbesparing.

Energy Shift, een toonaangevende speler op het gebied van energietransitie, biedt ondernemers een totaaloplossing van zonnepanelen (opwek van energie), accu's (opslag van energie) en slim energiemanagement (slim inzetten en handelen met energie). Ondernemers die al zonnepanelen hebben, kunnen energieopslag en slim energiemanagement ook op hun bestaande installatie aansluiten.

Twee typen voordelen

De grote vraag is natuurlijk: vanaf wanneer is een accu interessant? Wanneer gaat het opslaan van energie geld opleveren? En hoeveel geld kan je ermee besparen?

'We zien eigenlijk twee typen klanten,' zegt Martin Valentijn, een van de directeuren van Energy Shift. 'Allereerst is er een grote groep ondernemers die door de netcongestie beperkt wordt in hun groei. Ze willen een grotere aansluiting op het net, maar staan – net als vele anderen – voor onbekende tijd in de wachtrij. Voor hen is energieopslag vooral een oplossing om toch door te kunnen groeien. Zij nemen zelf de regie in handen, in plaats van afwachten tot de netbeheerder hen tegemoet komt.'

Een grote groep ondernemers neemt zelf de regie in handen, in plaats van af te wachten tot de netbeheerder hen tegemoet komt

Martin Valentijn, directeur Energy Shift

'Dan is er nog een groep, voornamelijk grootverbruikers, die met slim energiemanagement een extra verdienmodel in huis halen. Door energie op te slaan en ermee te handelen op de energiemarkt halen ze het meeste uit hun zonnepanelen. Ze verdienen geld met zonlicht.'

Gratis online Accu Calculator

Recent heeft het bedrijf een gratis online Accu Calculator ontwikkeld. Door slechts enkele basisgegevens in te voeren, krijgen ondernemers direct antwoord op de vraag of energieopslag voor hen interessant kan zijn of niet.

'Er moet altijd een gesprek plaatsvinden,' gaat Valentijn verder. 'De calculator is een mooi beginpunt, maar energieopslag en slim energiemanagement zijn maatwerk. Een bedrijf met een aantal stroompieken per dag heeft andere mogelijkheden dan een bedrijf met een gelijkmatig stroomverbruik. En bedrijven met een grote aansluiting en een groot gecontracteerd lever- en terugleververmogen, hebben weer meer mogelijkheden dan bedrijven met een kleinere aansluiting.

Adviesgesprek

'Nadat een ondernemer de Accu Calculator heeft ingevuld en aangeeft interesse te hebben in meer informatie, nemen wij contact op. Dan gaan we samen rekenen: wat zijn de kosten, wat levert het op. Et cetera.'

Ontdek de ideale accu voor jouw bedrijf

'Er is nog veel onzekerheid over energieopslag en slim energiemanagement. We leven in een nieuwe tijd met ongekende mogelijkheden. Dat is spannend, maar ook heel interessant! Met onze Accu Calculator streven we ernaar om drempels weg te nemen en ondernemers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over energieopslag.'

Ontdek vandaag nog of energieopslag voor jouw bedrijf interessant is met de gratis online Accu Calculator van Energy Shift.

Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner Energy Shift

Energy shift

Een veilige zonnepaneleninstallatie opleveren met een hoge opbrengst vraagt vakkennis en ervaring. Aan zonnepanelen op een boerderij worden hoge eisen gesteld.... Lees verder

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.