Lely+levert+50%2E000ste+Astronaut%2Dmelkrobot
Nieuws
© Lely

Lely levert 50.000ste Astronaut-melkrobot

Robotbouwer Lely heeft sinds de commerciële introductie van de Astronaut-melkrobot in 1995 in totaal 50.000 melkrobots geïnstalleerd bij melkveehouders over de hele wereld. Het volledig geautomatiseerde melksysteem betekende een geheel nieuwe manier van melken en werken.

Volgens de fabrikant worden in vijftig landen 2.500.000 koeien gemolken door een Astronaut-robot. Het jubileumexemplaar werd aan een Noord-Ierse melkveehouder overhandigd.

Nederlandse koeien die worden gemolken door een Lely Astronaut, produceren gemiddeld 5,8 procent meer melk dan koeien die in andere systemen worden gemolken, stelt de robotbouwer. Ook realiseren ze gemiddeld een hogere melk-, vet- en eiwitproductie.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.