Subsidieregeling+gaat+open+voor+landbouwinnovaties+in+Overijssel
Nieuws
© Provincie Overijssel

Subsidieregeling gaat open voor landbouwinnovaties in Overijssel

Wie een goed idee heeft voor een innovatieproject in de agrarische sector in Overijssel, kan daarvoor vanaf 5 juni subsidie aanvragen. Dan gaat de regeling 'Samenwerken aan innovatie' in het kader van het Europese Innovatie Partnerschap open.

De subsidie is bedoeld voor samenwerkingen tussen agrarisch ondernemers onderling of tussen ondernemers en kennisinstellingen. Dit opent de deur voor vernieuwende projecten die zorgen voor de verbetering van werkwijzen, producten of diensten die bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige landbouw in Overijssel. De opgedane ervaringen worden gedeeld met andere boeren en agrarische bedrijven.

Gedeputeerde Maurits von Martels (BBB) ziet de subsidieregeling als een mooie stap richting een duurzame en toekomstbestendige landbouw in de provincie. 'Innovatie is de sleutel tot vooruitgang. Door ook sectoroverstijgend samen te werken, kunnen landbouwers nieuwe ideeƫn ontwikkelen en implementeren die niet alleen de landbouwsector versterken, maar ook bijdragen aan een betere leefomgeving voor iedereen.'

Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

De subsidie maakt deel uit van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. In totaal is er 3,3 miljoen euro subsidie beschikbaar, waarvan 1,4 miljoen euro Europees geld en 1,9 miljoen euro provinciaal geld. Subsidie aanvragen kan van 5 juni tot en met 30 september.

Provincie Overijssel houdt op dinsdag 18 juni om 11 uur een digitale kennissessie over deze regeling. Aanmelden kan door te mailen naar expertisecentrumeuropa@overijssel.nl.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.