Eenvoudig+taakkaarten+maken+met+Cloudfarm
Nieuws
© Eigen Foto

Eenvoudig taakkaarten maken met Cloudfarm

De samenwerking tussen IT-bedrijf Dacom Farm Intelligence en landbouwmachinedistributeur Mechan Holding heeft geleid tot een innovatief en nieuw product waarmee eenvoudig taakkaarten zijn te maken: Cloudfarm. Dit is een stap voorwaarts op het gebied van precisielandbouw.

Cloudfarm is handig voor het variabel poten of zaaien van bijvoorbeeld aardappels, pompoenen, mais of bieten. Hiervoor is het onder andere mogelijk om satellietbeelden of bodemscans te gebruiken. Met een Isobus-taakkaart kan de poot- of zaaiafstand in de rij worden gevarieerd.

Met Cloudfarm is er een koppeling tussen het Dacom-platform en de trekker-werktuigcombinatie. Uitgevoerde taken van de trekker komen automatisch in het Dacom-platform. Ook is het mogelijk om vanuit Dacom een taak naar de trekkerterminal sturen. Met de koppeling kan de boer zijn teeltregistratie grotendeels automatiseren. Cloudfarm is beschikbaar in een web- en mobiele applicatie (Android en iOS).

Zwakke plekken

Op Cloudfarm kan ook data van machines, sensoren, drones en satellieten worden bekeken. Deze geven inzicht in sterke en zwakke plekken van percelen. Veel gegevens worden al automatisch weergegeven, zoals datalagen uit Boer&Bunder en gegevens van gekoppelde Isobus-machines zoals brandstofverbruik, snelheid, dosering of opbrengst.

Loonwerkers kunnen in Dacom kiezen om deze gegevens te delen met hun klanten. Daarnaast kunnen er ook handmatig bestanden worden geĆ¼pload. De gegevens worden als datalaag zichtbaar
gemaakt op een interactieve kaart zodat de lagen eenvoudig met elkaar vergeleken kunnen worden.

Mechan Holding is de eigenaar van het Nederlandse Mechan Groep en Mechan Cultuurtechniek. Het bedrijf distribueert machines van de merken Fendt, Massey Ferguson en Valtra. Dacom is een IT-bedrijf dat bedrijfsmanagement- en adviessoftware ontwikkelt voor akkerbouwers.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.