Samenwerking+vergroot+beschikbaarheid+robottechniek
Nieuws
© Han Reindsen

Samenwerking vergroot beschikbaarheid robottechniek

Het jonge bedrijf Smart Agri Technology en Abemec werken vanaf heden samen. Samen maken ze robottechniek beschikbaar voor elke boer en tuinder.

De kennis en ervaring van Abemec, samen met de service- en onderhoudsmogelijkheden die het landbouwmechanisatiebedrijf biedt, geven Smart Agri Technology een solide basis om het gebruik van robotica toegankelijker te maken voor de markt. Doel: het praktisch toepasbaar maken van slimme technieken die voor elke agrariër toegankelijk en te begrijpen zijn.

Met de samenwerking krijgt Smart Agri Technology de mogelijkheid om producten van onder andere NAIO en AgroIntelli uit het Abemec Smart Farming-pakket aan te bieden in Friesland, Groningen en Drenthe. De service van deze producten blijft via Abemec lopen. Smart Agri Technology heeft met zijn kennis van teelt, techniek en bodem de mogelijkheid om hierin samen met Abemec de teelt bij agrariërs naar een hoger niveau te tillen.

Nieuwe technieken

Smart Agri Technology verbetert teelt- en bodemkwaliteit met nieuwe technieken. Door het op huurbasis inzetten van precisielandbouwtechnieken en robotica bij agrarische bedrijven, kunnen deze bedrijven kennismaken met en profiteren van de modernste techniek met optimaal behoud van bodem- en teeltkwaliteit, zonder een investering te moeten doen en risico te lopen.

Doorgrond is de tak van Smart Agri Technology die robotica en precisielandbouw voor elke agrariër eenvoudig beschikbaar maakt. Doorgrond zorgt voor gezaaide, onkruidvrije hectares door middel van het inzetten van de Robotti van AgroIntelli. Door de capaciteit van een machine niet meer af te laten hangen van een persoon die erop moet zitten, is er meer werk te verzetten met meerdere lichte machines.

Vier thema's

Het initiatief zoekt met robottechniek een antwoord op vier thema's in de sector:
1. De steeds beperktere beschikbaarheid van menskracht
2. De noodzaak om de bodem meer te ontzien
3. De maatschappelijke acceptatie van het werk van de agrariër
4. De innovatieve zelflerende techniek die de mens inhaalt.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.