Online+handel+in+machines+groeit
Nieuws
© Fendt

Online handel in machines groeit

De online handel in landbouwmachines in Nederland neemt snel toe. Het Duitse Bundesverband E-Commerce und Versandhandel meldt dat de online handel van landbouwmachines in het tweede kwartaal van 2020 met 16,5 procent is gestegen.

Ook de online marktplaats Tradus registreerde de afgelopen tijd drie keer zoveel gebruikers uit Nederland als in voorgaande jaren. In totaal heeft Tradus nu 135.000 unieke Nederlandse bezoekers. Internationaal groeide Tradus naar 5,4 miljoen gebruikers met 55,5 miljoen paginaweergaven.

De groei was het afgelopen jaar twee├źnhalf keer meer dan in de voorgaande jaren. Nederland loopt daar net als Duitsland wat betreft groei in voorop.

Trend

Reden voor de groei is de huidige trend naar het contactloos en online verhandelen en omdat Nederland altijd al een sterk handelsland is geweest.

De online handel in vrachtwagens en bouwmaterieel blijkt nog veel groter dan de handel in landbouwmachines. De transportsector telt bij Tradus 44 procent van de gebruikers en 36 procent van de gebruikers komt uit de bouwsector.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.