Kunstmeststrooiers+Amazone+instelbaar+met+app
Nieuws
© Amazone

Kunstmeststrooiers Amazone instelbaar met app

De mySpreader-applicatie van Amazone is gericht op de intuïtieve bediening en comfortabele instelling van de kunstmeststrooier. De app combineert drie functionaliteiten in één systeem.

Met de app zijn, afhankelijk van machinetype, werkbreedte, soort kunstmest en strooihoeveelheid, de exacte instellingsadviezen voor Amazone-kunstmeststrooiers eenvoudig en mobiel direct in het veld op te vragen. Dankzij de vele monsters die jaarlijks door boeren, kunstmestleveranciers en kunstmestfabrikanten worden ingezonden, wordt de applicatie altijd up-to-date gehouden.

Daardoor is de gebruiker aan het begin van elk seizoen 'op de hoogte' van het juiste type meststof. Een bijzonder kenmerk van de mySpreader-applicatie: de gebruiker kan naar de gegevens van de kunstmest zoeken door bijvoorbeeld de naam van de meststof, de meststofsamenstelling, de korrelgrootte of het stortgewicht op te geven.

EasyCheck

Het tweede onderdeel van de mySpreader-applicatie is de digitale mobiele testbank EasyCheck. In deze testopstelling worden de kunststofmatten in bepaalde afstanden op het veld gelegd, bestrooid en vervolgens eenvoudig gefotografeerd.

EasyCheck berekent vervolgens de bedekkingsgraad van de matten. Op basis van deze waarden stelt de applicatie instelverbeteringen, ten behoeve van de dwarsverdeling, voor aan de gebruiker, zodat de bewerking snel kan worden geoptimaliseerd.

Grip op je bedrijf
Ben je bezig met het bedrijf pasklaar te maken voor de toekomst? Grip op je bedrijf is een opleidingsprogramma voor boeren en tuinders, op HBO+ niveau, die hun bedrijf klaar willen maken voor de toekomst. Het programma is gericht op agrarisch ondernemers die nadenken over de toekomst van het bedrijf en wil deze ondernemers daarbij ondersteunen. Meer informatie en aanmelden kan bij de LTO Academie.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.