New+Holland+presenteert+methaantrekkers
Nieuws
© New Holland

New Holland presenteert methaantrekkers

Landbouwmachinefabrikant New Holland brengt de Methane Power-trekker, gebaseerd op een T6, eind dit jaar op de markt. Hiermee kunnen gebruikers uit een eigen biogasinstallatie gewonnen gas tanken.

Daarnaast toonde New Holland deze week op een digitale persconferentie een nieuwe methaantrekker die is gebaseerd op de TK-rupstrekker. In samenwerking met de Italiaanse wijnproducent Fontanafredda wordt dit op biomethaan rijdende prototype getest op een wijngaard om CO2-neutrale wijn te produceren.

In samenwerking met de Italiaanse werktuigenfabrikant Nobili heeft de landbouwmachinefabrikant een concept ontwikkeld voor de elektrische aandrijving van werktuigen voor wijn- en boomgaarden. Het combineert een New Holland-T4.110V met de aftakasaangedreven e-source-generator. Daarmee worden een e-Sprayer-veldspuit en e-Mulcher-versnipperaar aangedreven.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.