Tomatoworld+gaat+experimenteren+met+datagedreven+telen
Nieuws
© Archief

Tomatoworld gaat experimenteren met datagedreven telen

Belevingscentrum Tomatoworld gaat vanaf 29 april het concept Data Driven Growing (DDG) testen in de praktijk. Hiervoor wordt de demonstratiekas getransformeerd tot fieldlab.

Het concept DDG is gebaseerd op het gebruik en de analyse van data om de gewasgezondheid en productie te optimaliseren. Uit de klimaatcomputer, sensoren en camera's in de kas kunnen data worden verzameld. De ruwe data worden omgezet in informatie en weergegeven in dashboards.

Met de verkregen informatie kunnen realtime-inzichten worden gegenereerd in de omstandigheden in de kas en de gezondheid van de planten. Deze inzichten kunnen worden gebruikt om kunstmatige intelligentie en 'machine-learning' aan te drijven.


De kas van Tomatoworld is uitgerust met Ilvo, een innovatie van Hoogendoorn Growth Management. Dit systeem combineert algoritmes, gegevens uit de teeltomgeving, fysica en plantfysiologie, waardoor het kan aansturen op optimale groei van de planten in de kas. De tientallen camera's en sensoren in combinatie met de Ilvo en het LetsGrow.com-systeem, maken het mogelijk om DDG te starten en implementeren in het fieldlab.

De lancering van het fieldlab gebeurt via een livestream, in samenwerking met tuinbouwautomatiseringsbedrijven Hoogendoorn Growth Management, LetsGrow.com en andere partners.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.