Rabo+Investments+wordt+medeaandeelhouder+van+Havatec
Nieuws
© Han Reindsen

Rabo Investments wordt medeaandeelhouder van Havatec

Rabo Investments wordt medeaandeelhouder van machineproducent Havatec. Door deze investering kan Havatec de ontwikkeling van technologische oplossingen voor de sierteeltsector en tuinbouw verder versnellen.

Het bedrijf in het Noord-Hollandse Nieuw-Vennep ontwikkelt sorteer-, bos- en handlingsystemen voor de internationale tuinbouw en bloemenverwerkingsindustrie. De technologie die Havatec ontwikkelt, bestaat uit zelfontwikkelde mechanische- en softwarecomponenten. Het bedrijf is bovendien bezig met de eerste drie plantrobots voor bloembollen.

Havatec hoopt met deze samenwerking zijn netwerk in de food- en agribranche te versterken. 'De automatisering van de sierteelt is de primaire focus, maar automatisering in andere sectoren kan in de nieuwe samenwerking ook meer aandacht krijgen', zegt commercieel directeur Mark Fikkers van Havatec.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.