Autonome+wijngaardrobot+Yanmar+beklimt+hellingen+tot+45+graden
Nieuws
© Yanmar

Autonome wijngaardrobot Yanmar beklimt hellingen tot 45 graden

De Japanse landbouwmachinefabrikant Yanmar heeft een wijngaardrobot geïntroduceerd: de YV01. Deze robot kan hellingen tot 45 graden beklimmen en afdalen.

Yanmar produceert al enige tijd autonome trekkers. De YV01 is een autonome sproeirobot speciaal voor werken in wijngaarden. De wijngaardrobot biedt allerlei voordelen, waaronder verbeterde veiligheid, productiviteit, kostenbesparingen en veelzijdigheid.

Door zijn lichte gewicht van 1 ton en compacte afmetingen zal de YV01 de grond onder geen enkele weersomstandigheden samendrukken. Bovendien is de robot gemakkelijk te vervoeren op een kleine vrachtwagen of aanhanger, terwijl hij 200 liter aan spuitvloeistoffen kan vervoeren.

Geavanceerd sproeisysteem

Met een geavanceerd sproeisysteem zorgt de YV01 ervoor dat wijnstokken precies worden besproeid met de exacte hoeveelheid druppeltjes. Dit betekent dat er minder sproeivloeistof nodig is.

De wijngaardrobot heeft een luchtgekoelde, viercilinder Honda IGX 800-motor met een vermogen van 27 pk. De snelheid gaat tot 4 kilometer per uur. De brandstof is benzine. De brandstoftank heeft een inhoud van 19 liter.

De YV01 is te zien op de VITeff International Sparkling Wine Technology Exhibition van 12 tot 15 oktober in de Franse stad Epernay.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.