Mechan+Groep+bouwt+elektrische+Massey+Ferguson%2Dtrekker
Nieuws
© Frits Huiden

Mechan Groep bouwt elektrische Massey Ferguson-trekker

De Mechan Groep in het Utrechtse Achterveld ontwikkelt en produceert een Massey Ferguson-trekker die wordt aangedreven door een royale elektromotor. Het bedrijf maakt deze elektrische trekker in samenwerking met de Massey Ferguson-fabriek in het Franse Beauvais.

De Mechan Groep is importeur van de Agco-merken Fendt, Valtra en Massey Ferguson. Het bedrijf kan nog niet alle details geven van de elektrische Massey-Ferguson-trekker. Deze trekker valt in het vermogenssegment van 100 tot 125 pk en blijft herkenbaar als een traditionele Massey Ferguson. Een juiste stroomvoorziening zorgt voor een brede inzetbaarheid.

Het bedrijf verwacht dit jaar flinke stappen te maken in de productontwikkeling en voorbereidingen, zodat het de elektrische trekker later dit jaar kan tonen aan onder andere aannemers in de wegenbouw die zich specialiseren in werkzaamheden in het openbaar groen. Voor deze partijen en hun opdrachtgevers is het belangrijk om stappen te maken in de energietransitie.

De elektrische trekker komt ook beschikbaar voor de agrarische doelgroepen. Doel is om het niet bij één trekker te laten, maar uiteindelijk meerdere elektrische trekkers te produceren in dezelfde serie.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.