WUR+en+Infarm+onderzoeken+teelt+hydrocultuurtomaten
Nieuws
© Infarm/diephotodesigner

WUR en Infarm onderzoeken teelt hydrocultuurtomaten

Verticalfarmingbedrijf Infarm en Wageningen University & Research (WUR) willen de teelt van hydrocultuurtomaten optimaliseren. Ze doen hier samen onderzoek naar.

Het onderzoeksprogramma bestaat uit drie met elkaar samenhangende projecten met een looptijd van vier jaar. Bij het onderzoek worden ultramoderne sensoren en scanners gebruikt om de groeisnelheid, gezondheid en het voedingsstoffengehalte van de tomaten te evalueren.

Door te kijken naar de fysieke eigenschappen van de tomaten, de optimale hoeveelheid licht en andere factoren, kan Infarm de tomatenproductie in zijn vertical farms naar eigen zeggen op wereldwijdniveau opvoeren. Zo hoopt het bedrijf te voldoen aan de vraag van de consument naar jaarrond verse tomaten.

Het onderzoek moet nieuwe gegevens en kennis opleveren van de wisselwerking tussen planten en hun omgeving, plantenfysiologie, mathematische modellering en sensortechnologie. Volgens hoofdonderzoeker Leo Marcelis van WUR kan dat enorme implicaties hebben voor de verticalelandbouwsector als geheel.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.