Nieuwe+zaaimachine+kan+tegelijk+zaad+zaaien+voor+twee+gewassen
Nieuws
© Amazone

Nieuwe zaaimachine kan tegelijk zaad zaaien voor twee gewassen

Landbouwmachinefabrikant Amazone introduceert de Centaya-C. Deze nieuwe pneumatische opbouwzaaimachine heeft een zaadtank van 2.000 liter die bestaat uit twee compartimenten.

Door de twee compartimenten in de 2.000 litertank is het mogelijk tegelijk zaad voor een hoofdgewas en een onderzaaigewas te zaaien of een combinatie te maken met meststoffen.

De zaaimachine is verkrijgbaar in werkbreedtes van 3 meter, 3,5 meter en 4 meter. Er is keuze om het zaad uit de twee compartimenten met verschillende doseringen in één keer in de grond te brengen of apart. In dat laatste geval zijn er ook twee verschillende afgifteplaatsen en -dieptes mogelijk.

Drie uitgiftepunten

Optie is om de Centaya-C uit te rusten met de enkele schijfkouter Rotec Pro met een diameter van 400 millimeter of de dubbele schijfkouter TwinTec. Voor het gelijktijdig zaaien van een vanggewas is er de GreenDrill 200-opbouwzaaimachine met 200 litertank waardoor een derde afgiftepunt van zaad ontstaat op ketsplaten achter de zaaimachine.

De Centaya-C is Isobus-bediend met de Amatron 4-terminal en in te stellen op zaaizaadhoeveelheden van 0,5 tot 400 kilo per hectare. De rijafstanden zijn in te stellen van 12,5 tot 15 centimeter.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.