Computerhack+treft+productie+trekkers+Fendt+en+Massey+Ferguson
Nieuws
© Frits Huiden

Computerhack treft productie trekkers Fendt en Massey Ferguson

Agco, het Amerikaanse moederbedrijf van de trekkermerken Fendt, Massey Ferguson, Valtra en Challenger, is wereldwijd slachtoffer geworden van een computerhack. Gijzelsoftware legde op 5 mei alle computersystemen van het mechanisatieconcern stil.

Meestal eisen de criminelen daarmee geld om de systemen weer vrij te geven, maar daarover maakt Agco geen melding. Door de computerhack is ook de productie van Fendt-trekkers in het Duitse Marktoberdorf en Massey Ferguson in het Franse Beauvais stilgevallen. Duizenden personeelsleden in beide plaatsen zijn tijdelijk naar huis gestuurd.

De onderdelenvoorziening is ook lamgelegd. Dat merkt ook de Mechan Groep in het Utrechtse Achterveld, importeur voor alle Agco-merken. Op 11 mei, zes dagen later, kunnen nog steeds geen onderdelen worden besteld, geen transporten worden geregeld en geen trekkers worden afgeleverd.

Agco schatte op 5 mei al in dat het enkele dagen zou duren voordat het probleem is opgelost, door nieuwe software te installeren en de IT-processen weer op te starten. Agco heeft 21.000 medewerkers en een jaarlijkse omzet van ruim 10 miljard euro.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.