Gejo+Grading+wint+Smart+Farming+Award+met+optische+sorteerder
Nieuws
© gemeente Noordoostpolder

Gejo Grading wint Smart Farming Award met optische sorteerder

Machinefabrikant Gejo Grading in het Flevolandse Luttelgeest heeft met zijn optische sorteerder Smart Grader de eerste Smart Farming Award gewonnen. Het bedrijf kreeg de onderscheiding dinsdag uitgereikt door gemeente Noordoostpolder.

De Smart Grader telt grote partijen knollen en bollen nauwkeurig op aantallen, diameter, vorm, lengte en zichtbare gebreken. Ook haalt de optische sorteerder stenen en kluiten uit de partijen en worden de rollende knollen en bollen snel door camera's gescand en vervolgens door luchtmondjes naar de juiste uitgang geblazen.

Gerard Blok van Gejo Grading is blij verrast met de prijs. 'Voor ons is dit ook een eerbetoon aan medeoprichter Jos Boenders, die helaas eind vorig jaar plotseling overleed. Het is een stimulans om het verder te ontwikkelen en ons concept beter te promoten.'

2.500 euro

Behalve een award ontvangt Blok ook een cheque van 2.500 euro, die hij kan gebruiken voor de ontwikkeling van het concept. Doel van gemeente Noordoostpolder is om met de Smart Farming Award de agrarische sector te stimuleren om te blijven vernieuwen.

Iedereen kon voor de award bedrijven of personen uit de gemeente nomineren. De jury heeft de inzendingen beoordeeld op de bijdrage die de innovatie levert aan gezonde gewassen in vitale grond, een toekomstbestendig bedrijf met zorg voor het milieu en aantrekkelijkheid van de sector als werkgever en een vitale keten. De jury bestond uit wethouder Hans Wijnants van gemeente Noordoostpolder, Marien Verhage van LTO Noord en Cor van Veldhuijsen van Agrofoodcluster.


© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.