Grimme+lanceert+slim+sturende+aardappelrooier
Nieuws
© Twan Wiermans

Grimme lanceert slim sturende aardappelrooier

De Duitse machinefabrikant Grimme lanceert een nieuwe tweerijige aardappelrooier, de Select 200. De wagenrooier kenmerkt zich door zijn transportbreedte van minder dan 3 meter en het ActiveSteering-wielbesturingssysteem.

Het wielbesturingssysteem onder de Grimme Select 200 bestaat uit een elektrische aansturing van de hydraulische stuurcilinders. Via de Isobus-terminal is deze via verschillende modi in te stellen. Grimme werkt met zowel de CCI800- als de grotere CCI1200-terminal. Telkens berekent de software hoeveel stuuruitslag nodig is, afhankelijk van het rijden op de kopakker, in transport of het inrijden tussen de ruggen.

Op de weg werkt het stuursysteem als een gedwongen besturing, zodat er amper meer aandacht van de chauffeur nodig is. Manueel bijsturen blijft mogelijk.

De Select 200 is verder verkrijgbaar met een traploze VarioDrive-aandrijving van de zeefbanden en diverse rollenreinigers en egelbanden voor de verschillende rooiomstandigheden. Via het SmartView-camerasysteem is het rooiproces over de gehele machine te volgen.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.