Veiligheidscamera+van+Krone+is+nu+DLG%2Dgecertificeerd
Nieuws
© Krone

Veiligheidscamera van Krone is nu DLG-gecertificeerd

De Duitse machinefabrikant Krone heeft de camera's voor zijn frontmaaiers laten certificeren door het Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG).

Bij het nemen van kruisingen hangt de frontmaaier ver van de trekkerbestuurder af, waardoor het overzicht in het verkeer wordt belemmerd. Camera's bieden daarbij dan uitkomst. De twee op de frontmaaier gemonteerde camera's zijn gericht naar beide dwarsrichtingen.

Op een monitor in de cabine ziet de chauffeur het verkeer naderen. Een veiligheidsgeleider als een camera is in Duitsland verplicht zodra de afstand tussen de voorste wielen van een trekker en de voorkant van de combinatie meer dan 3,5 meter bedraagt.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.