New+Holland+introduceert+elektrisch+aangedreven+trekker
Nieuws
© Hendrik Begeman

New Holland introduceert elektrisch aangedreven trekker

New Holland introduceerde een volledig elektrisch aangedreven trekker in Amerika. Naast de T4 Electric Power komt het merk ook met een zware New Holland T7 die rijdt op LNG-gas.

De T4 Electric Power is ontwikkeld in samenwerking met Monarch Tractor uit Californië, waar CNH deels eigenaar van is. De trekker kan een volledige werkdag rijden op één acculading en is met een snellader in enkele uren op te laden.

Het maximum vermogen ligt op 120 pk en het koppel kan oplopen tot 440 newtonmeter. De trekker heeft in combinatie met voorwielaandrijving een topsnelheid van 40 kilometer per uur. Het geluidsniveau zou 90 procent lager liggen dan bij een dieselvariant

De trekker kan ook elektrische werktuigen aandrijven, is geschikt als stroomopslag en heeft een stopcontact om elektrisch gereedschap te gebruiken en zelfs te lassen. Via sensoren en 360 graden camera’s in de dakrand, kan de trekker op termijn ook autonoom rijden. Met telematica is de T4 op afstand te monitoren.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.