Samenwerking+bij+nieuwe+productlijn+organische+meststoffen
Nieuws
© Vidiphoto

Samenwerking bij nieuwe productlijn organische meststoffen

De bedrijven Royal Brinkman en Biota Nutri gaan samenwerken bij het in de markt zetten van een productlijn organische meststoffen. De productlijn bestaat uit vloeibare organische meststoffen van plantaardige afkomst. De enkelvoudige meststoffen zijn geschikt voor precisieteelt. Ze kunnen ook worden toegepast in irrigatiesystemen en als bladmeststof.

'Deze productlijn sluit goed aan bij de huidige uitdagingen op het gebied van het verder vergroenen van de sector en de daarbij behorende wens om de plantweerbaarheid van gewassen te verbeteren', zegt CTO Peter Klein van Biota Nutri.

'Met de opkomst van groen en weerbaar telen groeit de behoefte aan organische alternatieven', stelt productmanager Hans van Dongen van tuinbouwleverancier Royal Brinkman. Volgens Van Dongen kiezen niet alleen biologische telers voor vloeibare enkelvoudige organische meststoffen. 'In allerlei gewassen zien we dit terug. Denk aan wanneer telers willen bijsturen op een calciumgebrek.'

Royal Brinkman levert de organische meststoffenlijn aan telers in Nederland, Belgiƫ en Duitsland.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.