Dacom+en+Sencrop+gaan+verder+bouwen+aan+waarschuwingssystemen
Nieuws
© Dacom

Dacom en Sencrop gaan verder bouwen aan waarschuwingssystemen

Automatiseringsbedrijven Dacom en Sencrop gaan intensief samenwerken om de geautomatiseerde waarschuwingssystemen tegen ziekten en plagen verder te ontwikkelen. Directeur Janneke Hadders van Dacom meldt dat er het afgelopen jaar al veertig koppelingen tussen Dacom-bedrijfsmanagementsystemen en Sencrop-weerstations tot stand zijn gebracht, op verzoek van telers.

'De goede ervaringen van telers zijn aanleiding om de samenwerking verder uit te bouwen', zegt Hadders.

Volgens recent onderzoek van Agridirect maakt 7,3 procent van de akkerbouwers gebruik van geautomatiseerde waarschuwingssystemen om hun teelten te beschermen tegen ziekten en plagen. Daarbij zijn lokale weergegevens essentieel om de juiste teeltbeslissingen op het juiste moment te kunnen nemen. Het koppelen van de Sencrop-weerapp met de Dacom-adviesmodules brengt lokaal advies binnen het bereik van elke gebruiker, schrijft Dacom.

Met de samenwerking voldoen Dacom en Sencrop aan de vraag van de klant. Martin Ducroquet, medeoprichter van Sencrop, is trots op deze nieuwe stap. 'Dit is een extra erkenning van de kwaliteit van onze weerdata en -service.' Hij ziet in de samenwerking een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een efficiënte precisielandbouw op basis van ultralokale weergegevens.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.