Provincie+steunt+slimmer+telen+met+data+bij+Tomatoworld
Nieuws
© Han Reindsen

Provincie steunt slimmer telen met data bij Tomatoworld

Provincie Zuid-Holland geeft de demonstratiekas Tomatoworld in Honselersdijk subsidie voor het project 'Data Driven Automated Growing'. Op deze manier wil de provincie de overstap naar een duurzame en digitale tuinbouw versterken.

Tomatoworld richt zich op de nieuwste technologie├źn voor een autonome teelt. Bij autonoom telen kun je denken aan gegevensanalyse, sensortechniek en kunstmatige intelligentie.

Het project 'Data Driven Automated Growing' ontwikkelt belangrijke kennis over datagedreven telen, zegt gedeputeerde Meindert Stolk van Zuid-Holland. 'In de demonstratiekas worden de nieuwste technologie├źn in de teelt getest. Zo komt telen op afstand, met een kleinere footprint, weer een stap dichterbij. Dit ondersteunen wij van harte.'

Innovatieve oplossingen

Volgens de provincie loopt de glastuinbouwsector voorop als het gaat om innovatieve oplossingen. Denk aan de overgang naar circulair en duurzame energie, robotisering en data, beschikbaarheid van gezond, veilig en voldoende voedsel en meer groen in steden.

Directeur Miranda van den Ende van Tomatoworld: 'De rol van Tomatoworld is verbinden, faciliteren en organiseren. Ook is de kas van Tomatoworld een trainingsfaciliteit, die onze partners kunnen gebruiken voor opleidingen en om telers en investeerders te laten ervaren hoe het concept kan worden toegepast in de thuissituatie.'


© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.