Fendt+presenteert+zijn+eerste+waterstoftrekker
Nieuws
© Fendt

Fendt presenteert zijn eerste waterstoftrekker

Fendt heeft recent zijn eerste trekker getoond die rijdt op waterstof. De presentatie vond plaats in het Duitse Straubing.

De trekkerfabrikant neemt samen met anderen deel aan het project H2Agrar dat draait in Nedersaksen. Daarbij wordt het gebruik van waterstof in de landbouw onderzocht, net als de benodigde infrastructuur voor toelevering en opslag.

Fendt maakte al meerdere prototypes en levert voor dat project twee prototypes van de eerste generatie. Deze gaan draaien op proefboerderijen in Haren in Emsland. Deze gemeente ligt maar een paar kilometer over de Nederlandse grens met Duitsland. De trekkers met het uiterlijk van een nieuwe 700-serie vallen op door vijf grote zwarte gasflessen op het dak van de cabine.

Waterstoftrekker van Fendt.
Waterstoftrekker van Fendt. © Fendt

Het project won in 2022 al de DLG Agrifuture Concept Award. Walter Wagner, managing director voor research & development bij Agco en Fendt, geeft aan dat hij inzet op waterstofaandrijving omdat hij een volledig elektrische aandrijving geen alternatief vindt voor de motoren die zwaardere trekkers op dit moment nog gebruiken.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.