Aanmelden+voor+Het+Beste+Idee+van+Varkensland+voor+1+september
Nieuws
© Freelancer

Aanmelden voor Het Beste Idee van Varkensland voor 1 september

Varkenshouders die willen meedoen aan de jaarlijkse innovatiewedstrijd Het Beste Idee van Varkensland 2023, kunnen tot 1 september een idee indienen. Het gaat om ideeën en innovaties die de Nederlandse varkenshouderij kunnen verbeteren. Van duurzaamheid, diergezondheid en dierenwelzijn tot milieu.

'Het loopt goed met de aanmeldingen. Maar meer ideeën zijn altijd welkom. De vakantieperiode is bij uitstek een tijd om je creatieve brein aan het werk te zetten', zegt Maron van der Plas van Het Beste Idee van Varkensland.

De kracht van het initiatief vindt Van der Plas dat de varkenshouderij in Nederland op deze manier laat zien dat ze openstaat voor vernieuwing en verbetering. 'De winnaars, maar ook andere deelnemers krijgen de kans hun idee in de spotlight te zetten. Niet alleen winnende ideeën worden geholpen om uit te groeien tot projecten, ook niet-winnende finalisten worden ondersteund bij het ontwikkelen van hun ideeën tot bruikbare innovaties.'

Toekomstgericht

Verschillende partijen uit de keten werken mee aan dit initiatief. 'Dat geeft verbinding en perspectief en draagt bij aan een toekomstgerichte varkenshouderij', stelt Van der Plas.

Het Beste Idee van Varkensland is een initiatief van Veterinair Kenniscentrum Oost Nederland en de Coöperatie Varkensartsen. De winnaar van deze achtste editie wordt bekendgemaakt tijdens de finale op 16 november bij Aeres Hogeschool in het Flevolandse Dronten.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.