Nederlandse+innovaties+vallen+in+de+prijzen+op+Agribex
Nieuws
© Agribex

Nederlandse innovaties vallen in de prijzen op Agribex

Drie Nederlandse innovaties ontvangen prijzen op de Agribex, de indoorbeurs voor akkerbouw, veeteelt en groenvoorziening in Brussel. Het gaat om de Lely Sphere, het CowToilet van Hanskamp en de Dartmoor Evers van Evers Agro.

De Lely Sphere ontving een Zilveren Hoef. Dit systeem zorgt voor een verlaging van de ammoniakuitstoot door het opvangen van de ammoniak die net onder en net boven de roosters wordt geproduceerd.

Ook ging er een Zilveren Hoef naar het CowToilet van Hanskamp. Dit systeem vangt de urine van koeien op, wanneer ze in de krachtvoerbox staan. Ook dit is een manier om de hoeveelheid ammoniak in stallen te verminderen.

Akkerbouwnoviteiten

Bij de akkerbouwnoviteiten, waar bijna alle machines onder vallen, is er een Zilveren Aar voor de Dartmoor Evers van Evers Agro. Dit systeem zorgt er door een gewichtsoverdracht van trekker naar werktuig voor dat de zaaischijven bij deze doorzaaitechniek goed in de bodem dringen.

Andere Zilveren Aren zijn er voor 3A-Advanced Automation & Autonomy, Kuhn, New Holland, Manitou, Ecorobotix en Amazone. In de categorie groenvoorziening zijn de Zilveren Buxussen voor Eliet en GreenTec Spider.

Geen goud

De Agribex-vakjury heeft dit jaar geen gouden prijzen uitgereikt. Geen enkele inzending voldeed aan de criteria hiervoor. Zo waren er geen noviteiten die voldeden aan een primeur in combinatie met een praktische vernieuwing en verbetering.

De Agribex is van 6 tot en met 10 december in Brussel. De organisatie verwacht dat er ruim 50.000 bezoekers afkomen op de beurs met meer dan 270 stands.

Verder zijn er verschillende veekeuringen, met op de openingsdag op 6 december het Nationaal Kampioenschap voor Belgisch Witblauw en op 9 december het Nationaal Kampioenschap Holstein en Witblauw dubbeldoel. Als afsluiting op 10 december is het Nationaal Kampioenschap Belgisch Trekpaard.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.