IPM+Essen+staat+boordevol+tuinbouwinnovaties
Nieuws
© Alex Muchnik

IPM Essen staat boordevol tuinbouwinnovaties

De International Plant Fair (IPM) in het Duitse Essen beleeft dit jaar zijn veertigste editie. De internationale tuinbouwbeurs is dinsdag begonnen en duurt tot met vrijdag. Op de beurs zijn tuinbouwinnovaties te zien van ruim 1.400 exposanten uit 43 landen.

Nederlandse bedrijven zijn goed vertegenwoordigd op de jubileumeditie van 's werelds grootste internationale handelsbeurs in de sierteelt. Bezoekers kunnen onder meer kennismaken met de winnaars van de Glazen Tulp en de Greenovation Award in 2023.

Bloemenveiling Royal FloraHolland wil met de Glazen Tulp innovatie en vernieuwing in de sierteelt stimuleren. Lugt Lisianthus (snijbloemen), Van Son en Koot (tuinplanten), Ansu (groene kamerplanten en concepten) en Opti-flor (bloeiende kamerplanten) werden in november uitgeroepen tot winnaars.

Potweb

In dezelfde hal op het nieuwe paviljoen van FloraHolland wordt de potweb gepresenteerd. Dit is een milieuvriendelijke manier om potworm in orchideeën te voorkomen. Hiermee won een consortium van bedrijven – Levoplant, Ter Laak Orchids, Optiflor en Solvent Engineering – de Greenovation Award 2023.


In een andere hal met Nederlandse bedrijven is een groot assortiment aan boomkwekerijproducten te zien. Onder de paraplu van Bizz Holland presenteren ruim dertig bedrijven hun innovatieve heesters en vaste planten. Hoogtepunt op de IPM Essen is de Show Your Colours Award, die donderdag wordt uitgereikt in Essen.

Deze prijs richt zich op het verhaal achter de plant en op welke manier die de meerwaarde van de plant tot uiting brengt. De award is een samenwerking tussen Messe Essen en Bizz Communications. De Show Your Colours Award wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt.

De IPM Essen trekt ieder jaar veel belangstelling, ook internationaal. Vorig jaar kwamen ruim 40.000 bezoekers uit meer dan honderd landen op de vakbeurs af. Het aandeel bezoekers uit het buitenland besloeg toen 33 procent.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.