MSD+Animal+Health+investeert+in+cameratechnologie
Nieuws
© NVWA/YouTube

MSD Animal Health investeert in cameratechnologie

MSD Animal Health is een strategische samenwerking aangegaan met het Israëlische FarmSee, een pionier op het gebied van cameratechnologie voor het monitoren en optimaliseren van de varkensproductie.

De producent van diergeneesmiddelen en vaccins gaat samen met FarmSee werken aan een monitoringsplatform voor varkens. Met de op kunstmatige intelligentie gebaseerde weegtechnologie via camera's wordt eerst gefocust op het continu monitoren van het individuele diergewicht. Dat is belangrijk voor het volgen van het groeipatroon van varkens. FarmSee is van plan zijn technologie uit te breiden met aanvullende inzichten in het gedrag, de gezondheid en de voeding van dieren, meldt PRNewswire.

Door de samenwerking met MSD Animal Health krijgt FarmSee meer ontwikkelingskansen om varkenshouders te ondersteunen met datagestuurde optimalisatie van de varkensproductie. Ook gaat de op kunstmatige intelligentie gebaseerde cameratechnologie een rol spelen bij het kunnen garanderen van de diergezondheid en het dierenwelzijn van varkens. Als een dier bijvoorbeeld niet vaak genoeg in het bereik van de camera bij de voerplek verschijnt, dan kan dat duiden op ziekte of uitval en krijgt een varkenshouder een signaal.

Positieve impact

MSD Animal Health kijkt uit naar de groei en ontwikkeling van deze geavanceerde monitoringstechnologie voor varkens. FarmSee wordt geïntegreerd in het pakket van identificatie-, monitoring- en traceerbaarheidsoplossingen voor diergezondheid. Op deze manier wil de farmaceut wereldwijd een positieve impact hebben op de gezondheid van varkens en het dierenwelzijn.

In april 2022 nam MSD Animal Health Allflex Livestock Intelligence over, wereldleider in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en de levering van apparaten voor identificatie en monitoring van vooral runderen.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.