Automatiseerders+gaan+samen+in+precisielandbouw
Nieuws
© Agrovision

Automatiseerders gaan samen in precisielandbouw

Vantage Agrometius en AgroVision gaan samenwerken om precisielandbouw voor een grotere groep telers toegankelijk te maken.

Beide automatiseringsbedrijven kiezen volgens een gezamenlijk persbericht voor een strategische samenwerking om hun diensten dichter bij elkaar te brengen. Vantage Agrometius is gespecialiseerd in precisielandbouw en de leverancier van onder meer Trimble en Müller GPS-systemen, Veris bodemscanners en GeoBas weerstations.

AgroVision levert softwareoplossingen voor agrarische ondernemers. Onder het merk CropVision biedt het bedrijf online teeltregistratie en gewas- en adviesprogramma's tegen schimmels en gewasziekten. CropVision communiceert met de GeoBas weerstations, is beschikbaar op de Trimble terminals en binnenkort ook te zien op Taakkaart.nl van Vantage Agrometius.

Gescheiden vakgebieden

Volgens beide bedrijven wordt een complete teeltregistratie steeds belangrijker om te voldoen aan de wetgeving en certificeringseisen van afnemers. Tegelijkertijd zien ze dat precisielandbouw steeds meer omarmd wordt. Door de aangekondigde samenwerking worden deze twee gescheiden vakgebieden, dichter bij elkaar gebracht.

Vantage Agrometius en AgroVision melden dat het voordeel van de samenwerking is dat de bouwplannen, gewasbeschermingsadviezen en teeltregistraties uit CropVision gebruikt kunnen worden voor precisielandbouw. Andersom kunnen uitgevoerde bewerkingen vanaf de terminal in de cabine automatisch bijgewerkt worden in de teeltregistratie.

Toegankelijk maken

Vantage Agrometius en AgroVision willen met hun samenwerking precisielandbouw voor een grote groep telers toegankelijk maken. Leon Spätjens, productmanager Teelt bij AgroVision: 'Voor de gezamenlijke klanten van AgroVision en Vantage Agrometius is de samenwerking een grote stap voorwaarts om makkelijker en sneller te registreren. Het scheelt veel invoerwerk, omdat registraties automatisch over en weer doorgezet worden'.

Jan Nammen Jukema, productmanager bij Vantage Agrometius vult aan: 'Precisielandbouw wordt alleen een succes als het gemakkelijk en winstgevend is. Onze samenwerking draagt hier in grote mate aan bij en biedt onze klanten naast meer gemak veel nieuwe mogelijkheden'.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.