Nieuw+systeem+voor+positiebepaling+in+de+kas
Nieuws
© Ridder

Nieuw systeem voor positiebepaling in de kas

Tuinbouwtechnologiebedrijf Ridder heeft een systeem geïntroduceerd om processen in de kas met positiebepaling inzichtelijk te maken. Het systeem Ridder Coranger kan de posities van planten, personen en objecten in de kas tot op 10 centimeter nauwkeurig lokaliseren.

Het systeem speelt in op de behoefte van tuinbouwbedrijven om de teelt en processen tot in detail te monitoren. In de kas is een belangrijke rol weggelegd voor locatiespecifieke data en informatie.

Ridder Coranger werkt met gepatenteerde technologie die met beacons en tags een nauwkeurige positiebepaling leveren. Dit kan voor logistieke systemen, gewassen, drones, sensoren, plukrobots en dataplatforms in de kas of verpakkingshal.

Volautomatisch

Duijvestijn Tomaten in het Zuid-Hollandse Pijnacker testte het systeem voor de volautomatische oogst- en arbeidsregistratie in de kas. Ridder Coranger bespaart tijd in het invoeren en nakijken van oogst- en productiedata, omdat de registraties automatisch plaatsvinden. Op deze manier kunnen telers de administratieve last op het bedrijf verminderen.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.