Halfgedragen+wentelploeg+van+Amazone+kan+ook+onland+ploegen
Nieuws
© Amazone

Halfgedragen wentelploeg van Amazone kan ook onland ploegen

De Amazone Tyrok-halfgedragen wentelploeg is nu behalve in de voor ook bovenover, ofwel 'onland', te gebruiken.

De Tyrok-ploeg is verkrijgbaar met zeven, acht of negen scharen en is geschikt voor trekkers tot 400 pk. Door aanpassing van de bok en treklijn kan de trekker nu ook bovenover rijden en daarmee op bredere banden dan 71 centimeter. Ook dubbellucht of rupsonderstellen zijn mogelijk voor een minimale bodemdruk en verdichting.

Omschakelen tussen in de voor ploegen en bovenover is snel gedaan door een hydraulische hefboom te verdraaien.

SmartTurn-systeem

De halfgedragen Tyrok-ploeg is uitgevoerd met een SmartTurn-systeem. Via dat systeem wordt de wentelcilinder net voor het einde van de wentelslag op de kopakker afgeremd. Dit dempt de wentelslag voor behoud van het materiaal, maar gaat niet ten koste van de wentelsnelheid.

In 'onland'-stand wordt het frame voor het keren ingetrokken om het zwaartepunt tijdens het wentelen zo laag mogelijk te houden.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.