Claas+komt+met+Evion%2Dcombine+gebouwd+in+China
Nieuws
© Claas

Claas komt met Evion-combine gebouwd in China

Claas introduceert de Evion-maaidorsers die de Duitse landbouwmachinefabrikant bouwt in het Chinese Gaomi. Door een Stage V-motor is de compacte combine geschikt voor Europa.

De Claas Evion-serie bevat drie modellen vijfschudders en valt in het gamma onder de Trion- en Lexion-combines. De Evion-combines zijn opvolgers van de Avero-serie met een 6,7 liter zescilinder Cummins-motor met vermogens van 204 tot 258 pk dat wordt bereikt bij 1.900 toeren.

De bediening van de combine verloopt via de CMotion-multihendel en de 7 inch Cemos 700-terminal. De Evion is uit te rusten met maaiborden tot 6,8 meter breed en kolvenplukkers tot zes rijen. Optioneel is er automatiek om verstoppingen te voorkomen. Ook hellingcorrectie is optioneel.

Graantankinhoud

De graantankinhoud varieert van 6.500 tot 8.000 liter en de lospijp heeft een diameter van 33 centimeter waarmee 90 liter graan per seconde is te lossen. De dorstrommel heeft een diameter van 60 centimeter.

De vijfschudders in de Claas Evion-serie zijn 4,4 meter lang op een kanaalbreedte van 1,42 meter.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.