Scherm+in+stuur+vervangt+dashboard+bij+New+Holland+T7+HD%2Dserie
Nieuws
© Hendrik Begeman

Scherm in stuur vervangt dashboard bij New Holland T7 HD-serie

T7 HD-serie van New Holland is geüpdatet. Zo is het dashboard verdwenen. In plaats daarvan zit er een beeldscherm in het stuur.

Bij de update van de TD Heavy Duty (HD)-serie heeft New Holland de cabine flink aangepakt voor meer zicht en comfort. Ook is de cabine nu 7,5 procent ruimer geworden. Het cabineframe is daarom herzien door de achterste B-stijlen te verplaatsten. Zo staat de voorruit verder naar voren en is achter de stoel nu 30 liter ruimte om iets op te bergen.

Bijzonder is het scherm in het stuur. Dit draait niet met het stuur mee, maar is altijd duidelijk af te lezen.
Bijzonder is het scherm in het stuur. Dit draait niet met het stuur mee, maar is altijd duidelijk af te lezen. © New Holland

Links van de stoel onder de bijrijderszit zit een koelvak van 12 liter voor twee grote 1,5 liter flessen. De climate control kreeg 33 procent meer capaciteit. Ook is de instap verbeterd met een 33 procent bredere deurdrempel. Een camera in de neus, lagere spatborden en weggewerkte ruitenwissermotoren geven meer zicht rondom. Ook is de trekker met Keyless Entry te krijgen, zodat kan worden ingestapt zonder de sleutel te gebruiken. Met een afstandsbediening is de trekker op slot te zetten en te openen zoals dat bij auto's gebruikelijk is.

Voorin de neus is een camera te krijgen. Handig bij het aankoppelen van machines en overzichtelijk op kruispunten.
Voorin de neus is een camera te krijgen. Handig bij het aankoppelen van machines en overzichtelijk op kruispunten. © Hendrik Begeman

Het opvallendst is het digitale scherm, de Centre View Display. Dit draait niet met het stuur mee, maar blijft te allen tijde in beeld. Het is een tweede scherm naast de 12 inch Isobus-terminal die is geplaatst op een verbeterde Sidewinder Ultra-armleuning.

De cabine is een stuk ruimer geworden, mede door een veranderd cabineframe.
De cabine is een stuk ruimer geworden, mede door een veranderd cabineframe. © Hendrik Begeman

Door het gebruik van nieuwe materialen tot aan de lijm toe, is de cabine ook stiller geworden. Het geluidsniveau zou nu nog maar 66 dB(A) zijn. De T7 HD heeft grote overeenkomsten met de vorige week geïntroduceerde Terrus CVT van zustermerk Steyr.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.