Agurotech+ontvangt+1%2C5+miljoen+euro+in+investeringsronde
Nieuws
© Dirk Hol

Agurotech ontvangt 1,5 miljoen euro in investeringsronde

Agurotech in Amsterdam heeft in een eerste investeringsronde 1,5 miljoen euro opgehaald. Het hightechbedrijf dat streeft naar een datagedreven akkerbouwsector zal het geld onder meer gebruiken voor internationale opschaling en doorontwikkeling van bestaande en nieuwe technologieën.

Agurotech ontwikkelt, produceert en levert hardware- en softwareoplossingen voor bloembollen-, aardappel-, uien- en vollegrondsgroentetelers. Het assortiment bestaat onder meer uit weerstations, sensortechnologieën en diverse applicaties.

'We bieden akkerbouwers technologieën om realtime metingen te doen op het land. Door advies te geven over het zo effectief mogelijk inzetten van middelen als water kunnen we de opbrengsten in de akkerbouwsector verhogen', zegt medeoprichter Joëlle van den Brand.

Digitalisering

Een van de financiers is Navus Ventures. Dat is het investeringsfonds van de familie Lely. De andere financier is ROM InWest. Beide investeerders willen met het geld bijdragen aan verdere digitalisering en efficiënter gebruik van grondstoffen in de landbouw.

'Een duurzaam voedselsysteem is vandaag de dag een van de belangrijkste uitdagingen. Dankzij slimme inzet van data en geavanceerde hardware geeft Agurotech een belangrijke impuls aan het verbeteren van de landbouwsector, het milieu en de leefomgeving', stelt CEO Janet Nieboer van ROM InWest.

Sensorgestuurd landbouwproject

De technologie van Agurotech wordt dit jaar ook ingezet in het sensorgestuurde landbouwproject 'Life – The Future of Farming'. Dit project wordt ondersteund door de Europese Unie en is een samenwerking tussen landbouworganisaties, agrarisch ondernemers, universiteiten, wetenschappers en lokale overheden van de zes Europese landen die het meest te kampen hebben met de effecten van klimaatverandering.

'Het doel is om door middel van precisietechnologie te helpen de sector te verduurzamen en voor te bereiden op die effecten van klimaatverandering', licht Van den Brand toe.

De medeoprichter van Agurotech meldt dat deze investering mogelijkheden biedt om het bedrijf op te schalen en uit te bouwen. 'Dat is nodig om onze doelstellingen te behalen. Zo hoop ik dat wij over vijf jaar in Nederland worden gezien als een belangrijke speler die hoogwaardige, innovatieve producten levert om datagedreven te kunnen telen. Het liefst zijn we dan ook al in twintig landen actief', stelt ze. Het Europese landbouwproject is voor Agurotech een eerste stap richting de internationale markt.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.