Autonoom+rijdende+trekker+rijdt+op+verwisselbare+accu%27s
Nieuws
© Rise

Autonoom rijdende trekker rijdt op verwisselbare accu's

Het Zweedse onderzoeksinstituut Rise en het bedrijf Traktorarvid AB hebben een autonoom rijdende trekker ontwikkeld die volledig rijdt op accu's. Bijzonder is het accuroulatiesysteem met andere machines en bedrijven.

Rise introduceerde de elektrische autonome veldrobot Drever 120 eind juni op de landbouwbeurs Borgeby Faltdagar in het Zweedse Bjärred.

De trekker heeft vier even grote wielen, knikbesturing en ontbeert een stuur en cabine. Met een modulair systeem zijn de accupakketten van de Micropower Group automatisch te wisselen. Daarvoor rijdt de Drever 120 zelf naar de wisselinstallatie. Voordeel is een lager eigengewicht zonder grote accu waarmee langer is te rijden. Ook gaat er geen tijd verloren aan het opladen.

De accu's zijn onderdeel van een roulatiesysteem met deelgebruik in andere machines, andere bedrijven en in bepaalde perioden zoals tijdens oogst of zaaien. Kleinere fabrikanten krijgen daardoor ook makkelijker toegang tot moderne accutechnologie.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.