Kubota+showt+autonome+veldrobot+in+Las+Vegas
Nieuws
© Kubota

Kubota showt autonome veldrobot in Las Vegas

De Japanse trekkerfabrikant Kubota heeft op het Amerikaanse techevent CES 2024 in Las Vegas zijn toekomstvisie The New Agri Concept gelanceerd voor 2030. Daar hoort ook een nieuwe autonome veldrobot bij.

De veldrobot is een vierwielige trekker zonder cabine met achter grotere wielen – maat 380/85R24 – dan voor. De veldrobot is geheel elektrisch aangedreven en maakt gebruik van in totaal zes onafhankelijke elektromotoren. Binnen zes minuten is de accu op te laden van 10 tot 80 procent vulling.

Achter op de veldrobot is een standaard hefinrichting met aftakas gemonteerd. Daardoor kan de veldrobot gebruikmaken van een gangbaar machinepark.

Met zijn spoorbreedte is de veldrobot ook bruikbaar in boomgaarden en voor de druiventeelt. De robot navigeert via een opstakelbeveiliging en AI-camera's die volgens Kubota het verschil zien tussen mensen en dieren en gewassen en stenen. Instellingen zijn te maken via een digitaal platform, toegankelijk vanaf een tablet.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.