Pilot+met+dataplatform+voor+CO2%2Dvoetafdruk+pluimveeproducten
Nieuws
© Twan Wiermans

Pilot met dataplatform voor CO2-voetafdruk pluimveeproducten

Fabrikant van voedingsingrediënten DSM-Firmenich en landbouwcoöperatie Agrifirm gaan samenwerken in een dataplatform gericht op het optimaliseren van de gezondheid en duurzaamheid bij pluimvee. Achterliggend doel is om de pluimveevleesproductie te optimaliseren door het verkleinen van emissies en het verlagen van de CO2-voetafdruk.

Door het platform Life Cycle Assessment van DSM-Firmenich en het platform PoultryNext van Sustell en Agrifirm samen te brengen in een nieuw platform, wordt een oplossing geboden voor de realisatie van een transparante en verantwoorde pluimveeproductie, stelt Agrifirm.

Op een aantal pluimveebedrijven wordt een pilot uitgerold waarbij PoultryNext wordt gecombineerd met duurzaamheidsinzichten geleverd door Sustell. Deze combinatie moet pluimveehouders inzicht bieden in de ecologische voetafdruk van hun bedrijf en helpen om verantwoorde productieprestaties te behalen.

Meer transparantie

Het nieuwe dataplatform moet zorgen voor meer transparantie van de toevoerketen en een nauwkeurig beeld geven van het volledige traject van voer tot boerderij tot winkelschap.

Yvonne van der Vorst, directeur strategische marketing en business development bij Agrifirm: 'Wij zijn een coöperatie van boeren op weg om duurzame voedselketens te bouwen voor toekomstige generaties. Met dit platform bieden wij geavanceerde oplossingen voor het meten en managen van verantwoorde pluimveeproductie en sturen we tegelijkertijd op CO2-reductie. Deze samenwerking is in lijn met onze duurzaamheidsagenda.'

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.