Project+precisiespuiten+start+in+Noord%2DHolland
Nieuws
© NPPL

Project precisiespuiten start in Noord-Holland

Greenport Noord-Holland Noord en partners starten een project om concepten van precisiespuiten uit te werken tot praktisch bruikbare toepassingen. Met precisiespuittechnieken is het mogelijk om gewassen op plantniveau te behandelen.

Voordeel is dat telers fors minder kunstmest, gewasbeschermings- en onkruidbestrijdingsmiddelen hoeven te gebruiken, terwijl de opbrengsten stijgen door sterkere en gezondere planten.

Het project valt onder de vlag van het project 'Digital Farming NHN', een voortvloeisel uit het regionale samenwerkingsplatform voor smart farming. Partners in het onderwijs, onderzoek en overheid werken hierin samen met ondernemers om praktische toepassingen te vinden voor slimme innovaties.

Big data

Twee telers leveren de vereiste kennis over de werking van de precisiesystemen en implementeren deze in hun teeltactiviteiten, drie techniek- en adviesbedrijven dragen zorg voor de verdere ontwikkeling en integratie van alle onderdelen van deze systemen en twee kennisinstellingen bieden ondersteuning op het gebied van big data, robotica en plant- en bodemonderzoek.

Stef Ruiter uit Andijk al bijna tien jaar aan een plaatsspecifieke teelt van bloembollen. 'Ik hoop in dit project bij te dragen aan een realtime integraal systeem dat ziet, beslist en uitvoert in één haal.'

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.